Welcome



Hye, thanks for visiting my ugly blog and annoying post. Hehe btw jangan lupa follow ya

Back to entry
Meet the owner
Exchange links


Chatzone

Cool Friends



Credits

Template is made by Sharo.
Thanks to Sweet cousin for the big help. And also a big applause to Rainboee for his beautiful colour code.


All rights reserved ® Shafiq Ishak 2013/2014.

// Listen ♥
Selamat Hari Raya AidilAdha
Thursday, October 25, 2012 , 12:48 AM , 0 Comment[s]
Assalammualaikum......
Hari ni 25 October 2012 bersamaan dengan hari khamis dan esok hari apa? Jumaat kan? mesti lah hari jumaat. Hahaha. Esok ialah Hari Raya Aidiladha.


Yeayy excited seketika hehe. Mesti hari ni korang start balik kampung dan sedang bergelak ketawa dengan pakcik makcik cousin dekat kampung tu kan? Aku pun balik kampung hari ni jugak tapi agak lewat lah sebab ayah aku busy bekerja, tak sabar rasanya nak menghirup udara segar dekat kampung tu hehe. Baru baru ni aku ada bertanya dekat mak aku macam ni.

Me : Mak , raya haji ni balik kampung mak ke abah
Mak : Kenapa pulak nak balik kampung? Raya haji kan untuk orang yang pi haji ja
Me : Hahahahaa, then kita tak boleh raya lah?
Mak : Ya laaaa.
Me : Amboi, mak buat lawak ka?
Mak : Hahahaha *gelak dengan sepenuh hati*  balik kampung mak kot
Me : Alaaaa, kenapa tak balik kampung abah?
Mak : Nanti sapa nak tolong nenek dekat kampung tu?
Me : Ohh okeyy


Okey seperti biasa, setiap kali raya haji mesti balik kampung mak aku dekat Kepala Batas. Nenek aku duduk seorang diri dekat kampung tu so mak aku kena balik lah nak tolong nenek aku dekat kampung tu sebab esok nenek aku nak buat kenduri. Eh tiba tiba aku teringin pulak nak pergi menunaikan haji dengan parents aku dekat Mekah tu kalau tak boleh pun, buat Umrah pun jadi lah kan. Hmmm serius jealous tengok budak2 kecil or orang sebaya aku ni dah pergi Mekah. Untunglah kan. Btw semalam aku dah dapat result Addmath. cer teka aku dapat berapa? teka lah!



Aku dapat 18% je. Hahaha aku tak terkejut pun aku fail sebab 6 orang je yang lulus pun. Okey kata kata akhir untuk hari ni, Selamat Hari Raya Aidliladha buat semua umat Islam di seluruh dunia dan hati hati pulang ke kampung, jangan main mercun okey? Mercun boleh main time raya puasa je. Hahaha. Okey bye.